cryptocursus

Cryptocursus voor beter handelen in crypto

Crypto cursus

Informatie over het kopen van aandelen

Wil jij graag aandelen kopen om te starten met beleggen? De kans bestaat dat je de kriebels kreeg om te investeren omdat je anderen erover hebt horen praten of juist omdat je zelf met dat idee kwam. Mensen kunnen allerlei redenen hebben om te investeren in aandelen, maar het is wel handig om je er goed in vast te bijten. Op die manier kun je voorkomen dat je veel geld verspeelt en risico’s neemt. Dit uitgebreide artikel is geschreven om je meer te weten te laten komen over beleggen en het aanschaffen van aandelen en kan van nut zijn voor jonge beleggers die willen begrijpen wat ze moeten doen om succesvol op de beurs te handelen.

Over aandelen?

De persoon die aandelen koopt, koopt een stukje van dat bedrijf. Je hebt dan in enkele gevallen ook wat te zeggen over het beleid binnen het bedrijf en geniet voordeel door winst van wat we dividend noemen. De meeste beleggers gaan echter niet zo ver en houden de aandelen alleen omdat ze op groei in waarde hopen. Vandaag de dag koop je aandelen op het internet via websites. De aandelen bij elkaar vormen je portefeuille en kun je vasthouden of verhandelen. Dat betekent dat je zelf besluit wanneer je aandelen verkoopt of wanneer je ze nog even houdt. Je kunt in aandelen investeren an allerlei bedrijven, zoals Tesla, Netflix, Amazon en Apple.

Handelen of aankopen?

Wat veel mensen die starten met beleggen niet weten is dat je aandelen niet enkel en alleen bij winst geld op kunnen brengen, maar ook wanneer de koersen zakken. In dat geval hebben we het over een cfd, wat contract for difference betekent. Let wel, dit is een risicovol product waarmee je niet inzet op de koers. Je kan dan handelen in aandelen waarbij je een daling voorziet en er toch aan verdienen! De handel in cfd’s blijft risicovol en kun je het beste pas doen nadat je erover gelezen hebt. Als je zo kijkt is het kopen en vasthouden van aandelen in bedrijven en ondernemingen veel veiliger. In dat geval bepaal je immers helemaal zelf hoeveel risico je neemt.

Analyse

Wanneer je aandelen wil kopen moet je een onderzoek doen om te bezien hoe gezond een bedrijf, onderneming of merk is en hoe handig het is om aandelen bij dat bedrijf of die onderneming aan te schaffen. Bij een dergelijk onderzoek kijk je altijd naar een paar dingen, zoals de winst die het bedrijf jaarlijks over houdt, cijfers van afgelopen jaren, het vertrouwen dat het bedrijf uitstraalt, eventuele duurzaamheid, de wijze waarop het bedrijf wordt geleid en de manier waarop over het merk gesproken wordt in de actualiteiten en op online media. Al die facetten zorgen dat je zicht hebt op het bedrijf waar je aandelen van wil kopen en voorkomt dat je voor onverwachte verrassingen kan komen te staan zodra je de aandelen in je portefeuille hebt.

Voor- en nadelen

Aan het kopen van aandelen hangen enkele voordelen en nadelen en het is handig die te weten, zodat je je nog kunt weerhouden of juist door kunt pakken. De grote voordelen zijn onder meer dat je er plezier in gaat hebben, dat je je vermogen kunt laten groeien en dat beleggen vaak meer oplevert dan wanneer je geld op een spaarrekening zet. Je verrijkt je wereld met beleggen omdat je de actualiteiten gaat volgen omdat je daarmee in kunt spelen op je beleggingen. Nadeel is natuurlijk dat je geld kan kwijtraken als je aandelen aanschaft of er in handelt. Overige nadelen kunnen zijn dat je vaak de koersen op je telefoon zit te checken, veel onderzoek moet doen en af en toe zal twijfelen of een belegging verstandig is.

Meer informatie

Middels dit artikel over het kopen van aandelen voor de beginnende belegger hebben we je uitgelegd wat aandelen zijn en hoe je ze kunt kopen of verhandelen. Ook is uitgelegd waar je op kan letten als je een analyse van het bedrijf maakt waarvan je de aandelen wil hebben. Daarnaast hebben we de voordelen en nadelen van de investering in aandelen of het traden in aandelen voor je naast elkaar gezet. Het is u aan jou om te bepalen je spaargeld op de bank te laten staan of toch te starten met beleggen.

Foto

Ontdek winnende crypto in een crypto cursus
Succesvol in crypto traden? Volg dan een crypto cursus.